Рустика

Тежина : 470g

Рачно направен на традиционален начин, приготвен од пченично и `ржано брашно по традиционален рецепт, со додаток на маја која на природен начин овозможува трајна свежина и дополнително го збогатува карактеристичниот рустичен мирис и вкус како од стара фурна. Со својата испукана кора и брашно по површината, овој леб е уникатен од палетата на лебови на „Жито Лукс“.

  • 270 kcal /100g 470g
  • Пастеризацијата е термички процес со кој се обезбедува продолжување на свежината на производот без употреба на конзерванси без да се менува составот, вкусот и хранливата вредност на храната. По печењето, лебот се сече, се пакува и се изложува на т.н. повторно термичко третирање на соодветна температура, во одреден временски интервал.

furnadziski-rustika

Рецепти
...

xasx

КРОКЕТИ ОД ПЧЕНКАРНО БРАШНО

pojadok_-jajca_leb_parcinja

Појадок со јајца и леб на парчиња

otvoren_sendvic_piperka_kaskaval

Отворен сендвич со пиперка и топен кашкавал

klub_sendvic_svez_zelencuk

Клуб-сендвич со свеж зеленчук

sendvic_pilesko_file_senf

Сендвич со пилешко филе и сенф

sendvic_tuna_crvena-piperka

Сендвич со туна и црвена пиперка

pecen_leb_-feta_domati

Печен леб со фета сирење и домати

sendvic_krem_sirenje_misirka_marula

Сендвич со крем-сирење, месо од мисирка и марула

Сите рецепти