Интегрален

Тежина : 350g

Карактеристичниот и привлечен вкус на пченичниот интегрален леб се должи на миксот од обработени зрна (малтозна пченица, пченични трици, пченични снегулки, малтозен јачмен). Присуството на сите хранливи делови од пченичното зрно, го прави овој леб извор на влакна и протеини и претставува основа за здрава и избалансирана исхрана.

  • 247 kcal /100g 350g
  • Пастеризацијата е термички процес со кој се обезбедува продолжување на свежината на производот без употреба на конзерванси без да се менува составот, вкусот и хранливата вредност на храната. По печењето, лебот се сече, се пакува и се изложува на т.н. повторно термичко третирање на соодветна температура, во одреден временски интервал

integralen

Рецепти
...

xasx

КРОКЕТИ ОД ПЧЕНКАРНО БРАШНО

pojadok_-jajca_leb_parcinja

Појадок со јајца и леб на парчиња

otvoren_sendvic_piperka_kaskaval

Отворен сендвич со пиперка и топен кашкавал

klub_sendvic_svez_zelencuk

Клуб-сендвич со свеж зеленчук

sendvic_pilesko_file_senf

Сендвич со пилешко филе и сенф

sendvic_tuna_crvena-piperka

Сендвич со туна и црвена пиперка

pecen_leb_-feta_domati

Печен леб со фета сирење и домати

sendvic_krem_sirenje_misirka_marula

Сендвич со крем-сирење, месо од мисирка и марула

Сите рецепти