- 4 парчиња Пченичен двопек/strong>
- 6 лажици рендан пармезан
- 1 лажица путер
- 1 лажица сенф
- 1/2 лажица оригано
ДВОПЕК СО ПАРМЕЗАН
Состојки
2
15
Подготовка
ПИЛЕШКА САЛТИНБОКА ФОКАЧА
За мини фокачи: 400 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млака вода 1/4 свеж квасец 1 лажичка шеќер 1 лажичка сол За пилешко во сланина: 4 парчиња пилешко бело месо 12 големи парчиња сланина босилек кора од 1 лимон сол и мелен црн пипер масло за јадење
ЛИМЕТА ТОРТИЧКИ
2 пакувања Kолачиња со чоколадни парчиња 75 мл свежо цеден сок од лимета 100 мл кондензирано млеко 230 гр крем-сирење 55 гр растопен путер 150 гр слатка павлака (плус за декорација).
Американски палачинки
160 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка шеќер 1 лажичка прашок за печиво 1 јајце 30 г путер 225 мл млеко
СЕНДВИЧ РАЖЕНЧИЊА
СОСТОЈКИ 1 пакување Интегрален леб со микс од зрна неколку шери домати парчиња кашкавал мисиркина мартадела свежи листови марула
ПЕЧУРКИ ВО ЛИСНАТО ТЕСТО
За лиснато тесто: 300 г Екстра бело брашно тип 400 125 мл кисела вода 2 лажици масло за јадење 150 г путер или маргарин прстофат сол За фил: 250 г свежи шампињони 2 раце свеж спанаќ 1 лажичка сол 1 лажица мешан сув зеленчук 1 лажичка сенф 1 главица ситно исечкан кромид 1 чешне лук […]
РАВИОЛИ
За тесто: 400 г Екстра бело брашно тип 400 4 јајца малку сол За фил: 200 г крем-сирење 100 г пармезан